Wat doen we in onze lijstenmakerij

Wat doen wij?

 

Staaflijsten

Onze lijstenmakerij beschikt over een breed assortiment lijsten. In onze werkplaats en bij kreadoe in Wijchen vindt u een keur aan monsterhoeken. Ook leveren wij exclusieve lijsten met bladzilver of bladgoud.

Houten wissellijsten en metalen wissellijsten zijn in verschillende standaard maten  leverbaar.

In verschillende standaard maten  leverbaar.

Aluminium wissellijsten

In verschillende standaard maten op voorraad leverbaar in zwart, mat zilver en champagne.

Inlijsten

U kunt bij ons terecht voor al uw inlijst werk, zoals: tekeningen, foto’s, schilderijen, posters, litho’s, borduurwerken maar ook: drie dimensionale objecten (zoals handwerk, kleding, doopjurken, gedroogde bloemen, munten en dergelijke (middels zogenaamde vitrine lijsten).

Bij het inlijst werk wordt uiteraard gelet op de keuze van de materialen. Wij gebruiken voor het inlijst werk zuurvrije materialen.

Passe-partouts

Deze kunnen op maat gemaakt worden. De passe-partouts zijn verkrijgbaar in zeer veel kleuren. Een passe-partout met meerdere openingen en kleuren (dubbel passe-partout) is ook mogelijk evenals een ronde of ovale opening. Alle passe-partouts zijn zuurvrij en kleurecht.

Glas

Wij kunnen gewoon en ontspiegeld glas voor u op maat snijden.  onze lijstenmakerij  levert ook speciale  glassoorten waarmee de kleuren van een schilderij of foto worden behouden en spiegeling  tot een minimum wordt beperkt.

Spiegels

Op maat gemaakt in verschillende diktes en met of zonder facetrand. Daarnaast kunnen wij ook complete spiegels leveren, de spiegel wordt dan ingelijst in een lijst naar keuze.

Borduurwerk

Onze lijstenmakerij kan voor u het opspannen van borduurwerken verzorgen. Deze worden op stevig karton opgespannen en eventueel ingelijst, met op zonder passe-partout. De betreffende borduurwerken dienen schoon en kreukvrij te worden aangeleverd.

Opplakken en plastificeren

Door middel van het opplakken van posters, foto’s of prenten wordt voorkomen dat deze gaan bobbelen of verschuiven. Bovendien kunnen wij een beschermlaag aanbrengen van een transparante folie. Deze biedt bescherming ter vocht, vet en vuil. De poster, foto of prent kan dan zonder glas worden gemonteerd in een lijst.

Ophangsystemen

Wij kunnen diverse ophangsystemen leveren. Het systeem is flexibel zodat u uw lijst op elke plaats kan ophangen. In onze winkel zijn diverse voorbeelden aanwezig.

Uit lijsten en restaureren

Het is uiteraard mogelijk om uw poster, prent of foto uit een bestaande lijst te demonteren en eventueel te voorzien van een nieuwe lijst, glas en/of passe-partout.

Eveneens kunnen wij uw schilderij voorzien van een nieuwe vernislaag.


  Terug